Slik oppretter du gruppemeldinger på iPhone

I appen Meldinger på iPhone kan du opprette gruppemeldinger for å holde kontakten med flere personer samtidig. Du kan til og med holde gruppekatter med kontakter som ikke bruker en iPhone. Du kan bare ikke legge til noen i en gruppe, med mindre den består av alle iPhone-brukere med iMessage aktivert. Gruppemeldinger kan enkelt komme seg ut når det er mange mennesker i en, men de er fantastiske for å dele informasjon som flere personer trenger å vite i en enkelt melding. Slik oppretter du gruppemeldinger på iPhone.

Slik oppretter du gruppemeldinger på iPhone

Hvis du av en eller annen grunn ikke har kunnet sende en gruppemeddelelse før, må du kontrollere at Gruppemeldinger er på: Åpne Innstillinger, trykk på Meldinger og veksle Gruppemeldinger på. Med innstillingene dine i rekkefølge, her er hvordan du starter en gruppemeddelelse.

  • For å starte en gruppemeddelelse, åpne Meldinger-appen.
  • Trykk på det nye meldingsikonet øverst til høyre.
  • Skriv inn navnene på vennene du vil legge til. Alternativt kan du trykke på det blå plustegnet for å legge til en annen, og velg kontakten du vil legge til.
  • Skriv inn meldingen din og trykk på send. Du har startet en gruppemeddelelse!

  • Hvis du vil legge til en ekstra kontakt i gruppemeldingen, åpner du gruppemeddelingen og trykker på den blå 'I' øverst til høyre.
  • Velg Legg til kontakt. Velg personen fra kontaktlisten din og trykk på Ferdig.

Husk at du bare vil kunne legge til folk i en gruppe hvis alle brukerne er på iOS og bruker iMessage. Hvis du for eksempel er i en gruppe på tre og en av disse brukerne, bruker SMS-tekstmeldinger eller er en Android-bruker, kan du ikke legge til en annen venn. Du trenger bare å opprette en ny gruppemeddelelse.

Hvis du fjerner noen fra en gruppemeddelelse, er det litt annerledes. Du kan bare fjerne personer fra en iMessage-gruppe på tre eller flere personer (ikke inkludert deg selv). For å gjøre det, trykk på den blå 'jeg' og sveip til venstre på personens navn. Alle i en iMessage-gruppe kan fjerne noen, men dette vil ikke fungere hvis noen i den gruppen ikke bruker iMessage. Du kan imidlertid forlate samtalen uansett om alle bruker iMessage eller ikke. Men du kan bare legge igjen en gruppemelding som har tre eller flere personer, ikke inkludert deg selv.

Toppbildekreditt: guteksk7 / Shutterstock.com