Slik sletter eller deaktiverer du en Instagram-konto

Det er stor forskjell mellom å slette og deaktivere Instagram-kontoen din. Hvis du vil slette Instagram-kontoen, er det faktisk ganske enkelt å gjøre. Men når du sletter Instagram, sletter du permanent Instagram; den kontoen er borte for alltid. Hvis du bare vil ta en pause eller se hvordan det ville føle deg å slette Instagram, har du også muligheten til å deaktivere Instagram, som også er kjent som midlertidig deaktivering av Instagram-kontoen din. Når du deaktiverer Instagram, har du alltid muligheten til å aktivere Instagram-kontoen din i fremtiden. Men hvis du er sikker på at du vil slette kontoen din permanent (eller slette en annen Instagram-konto), viser vi deg hvordan du avslutter Instagram. Slik fjerner du en Instagram-konto, eller bare deaktiverer Instagram midlertidig via deaktivering.

Slett Instagram vs midlertidig Deaktiver Instagram

Hvis du vet at du vil slette Instagram permanent, vil jeg ikke prøve å overbevise deg ellers. Men hvis du er på gjerdet eller bare ikke visste at du hadde et annet alternativ, la meg forklare forskjellen mellom å slette Instagram-kontoen og deaktivere den.

Det er godt å merke seg at uansett om du velger å slette Instagram eller deaktivere det, må du gjøre det fra en nettleser, helst på en datamaskin.

Slett Instagram permanent

Hvis du sletter din Instagram-konto, blir alt som er knyttet til den kontoen, slettet permanent. Det inkluderer dine bilder, tilhenger, profil, kommentarer, videoer, liker, etc. For mange mennesker kan det være poenget. Hvis du vil avslutte Instagram helt eller vil bare starte over fra begynnelsen, er det ingen grunn til ikke å slette kontoen din. Kanskje du slettet appen en stund tilbake, men all informasjonen din henger fortsatt et sted på Instagram. Det er nok en god idé å bare gå videre og slette kontoen din, med mindre du planlegger å returnere til Instagram i fremtiden. Klikk her for å hoppe over til hvordan du sletter en Instagram-konto. Hvis du derimot bare vil gjemme alle Instagram-infoene dine, les videre for å lære om å deaktivere Instagram.

Deaktiver / midlertidig Deaktiver Instagram

Dette alternativet er perfekt for folk som trenger en pause. Skal du på ferie? Å ta en sosial media rense uken? Uansett årsak, midlertidig deaktivering av Instagram-kontoen, gjør det mulig å skjule bildene, profilen, videoene, liker og kommentarene fra Instagram-verdenen til du logger deg tilbake på kontoen din. Dette er et flott alternativ for de som ønsker en pause fra Instagram, men er ikke klare til å forplikte seg til å slette sin Insta-konto helt.

Slik sletter du en Instagram-konto

  • I en nettleser, besøk Instagrams spesielle Slett din konto-side.
  • Hvis du ikke allerede er logget inn, gjør du det.
  • Hvor står det, hvorfor sletter du kontoen din? Velg et svar fra rullegardinmenyen.

  • Avhengig av hva du velger, vil Instagram tilby noen tips for å hjelpe deg med å rette opp din bekymring eller ditt problem uten å slette kontoen din. Hvis du fortsatt vil slette kontoen din, kan du bare bla ned.
  • Finn hvor det står For å fortsette, skriv inn passordet ditt. Skriv inn passordet ditt.
  • Når du trykker på knappen merket Slett permanent kontoen min, går det ikke tilbake. Klikk på den knappen og din Instagram-konto vil bli slettet.

Slik deaktiverer du en Instagram-konto

Hvis du i stedet vil deaktivere Instagram-kontoen midlertidig, kan du gjøre det her:

  • I en nettleser, besøk Instagram.
  • Logg inn på kontoen din hvis du ikke allerede er innlogget.
  • I øverste høyre hjørne klikker du på profilikonet som ser ut som en persons hode og skuldre.
  • I nærheten av toppen av profilen din, trykk på Rediger profil.

  • Rull ned til bunnen. Ved siden av Send-knappen vil du se en kobling som sier, deaktiver midlertidig kontoen min midlertidig. Klikk på den.

  • Nå vil Instagram spørre hvorfor du gjør dette. Hvor står det, hvorfor deaktiverer du kontoen din? Velg et alternativ fra rullegardinlisten.
  • Avhengig av svaret ditt, kan Instagram tilby noen forslag eller linker for å hjelpe artikler for å forbedre opplevelsen, endre personvernsalternativer, etc. Vil du fortsatt deaktivere den kontoen? Rull på forbi den.
  • Skriv inn passordet ditt i den neste boksen.
  • Klikk på knappen nederst som sier midlertidig deaktiver konto.

  • Hvis du gjør det, logger du deg ut av Instagram og skjuler kontoen din og alt som følger med det.

Slik gjenaktiverer du en Instagram-konto som har vært deaktivert

  • Alt du trenger å gjøre er å logge inn.
  • Besøk enten Instagram.com eller last ned og åpne Instagram-appen på enheten din.
  • Logg inn på kontoen din som ble deaktivert.
  • Og det er alt tilbake, synlig, og akkurat der du forlot det.